Nieuws en ontwikkelingen

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwsberichten en ontwikkelingen over de wijkvernieuwing in De Bouwen.

De Bouwen
U bent hier: Home / Nieuws en ontwikkelingen / Ontwerp herinrichting De Schoven, de Vore en de Vlasakkers Print artikel

Ontwerp herinrichting De Schoven, de Vore en de Vlasakkers

Maandag 19 juni 2017

WoonFriesland heeft haar woningen aan de Schoven, de Vore en de Vlasakkers gesloopt. Binnenkort start de nieuw van de woningen. Als de woningen klaar zijn, gaat de gemeente De Schoven, de Vore en de Vlasakkers  opnieuw inrichten. Samen met een bewonerswerkgroep is een ontwerp gemaakt. U kunt tot vrijdag 30 juni reageren op het ontwerp. De linkjes naar het ontwerp vindt u onderaan dit bericht.

Ontwerp
Voldoende ruimte voor parkeren was belangrijk bij het maken van een ontwerp voor de herinrichting van de Schoven, de Vore en de Vlasakkers. Om meer ruimte te maken voor het parkeren wordt het profiel van de Vore en de Vlasakkers breder gemaakt. In de Vore en de Vlasakkers kan na de herinrichting aan beide zijden geparkeerd worden. In de Schoven kan aan één zijde geparkeerd worden op straat.

 

Riolering en verlichting
Naast de herinrichting van de straten, gaat de gemeente ook het riool vervangen. In de straten leggen we een gescheiden rioolstelsel waardoor we het regenwater apart van het vuilwater gaan afvoeren. Daarnaast vervangen we de openbare verlichting en krijgen de straten nieuwe groenvakken.

Planning
Uitvoering staat gepland voor het tweede/derde kwartaal van 2018.

 

Ontwerp nieuwe verlichting

Herinrichting straat (profiel)


Terug