Nieuws en ontwikkelingen

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwsberichten en ontwikkelingen over de wijkvernieuwing in De Bouwen.

De Bouwen
U bent hier: Home / Nieuws en ontwikkelingen / Granenbuurt zet de bloemetjes buiten Print artikel

Granenbuurt zet de bloemetjes buiten

Dinsdag 23 mei 2017

Sinds 2014 werkten Accolade en de gemeente Smallingerland samen aan het vernieuwen van de Granenbuurt. Het was een groot project, waarbij veel gebeurde in en om de woningen. Elke keer konden we rekenen op medewerking en begrip van de bewoners. Het project is nu zo goed als afgerond. We zijn trots op het resultaat! Dat vierden we afgelopen vrijdag samen met de bewoners met een bloemenmarkt. Alle bewoners van de Granenbuurt kregen van Accolade en de gemeente een gratis bloemenpakket met zomerbloeiers aangeboden.

 

Vernieuwde en duurzame woningen

Aan het Haverstuk, Roggepad en Boekweitkamp hebben de 55 woningen een grote opknapbeurt gehad. Accolade werkte aan de binnen- en buitenkant van de woningen. Accolade voorzag alle woningen van vloer- muur en dakisolatie en verving de dakpannen. De corporatie legde ook drainage aan in de achtertuinen. Aan het Blauwgras en de Bouwakker sloopte Accolade eind 2015 de woningen. Hiervoor in de plaats kwamen 35 duurzame en energiezuinige nieuwe woningen.

 

Openbare ruimte

De gemeente Smallingerland ging aan de slag in de openbare ruimte: we vervingen de oude riolering door een gescheiden stelsel waarbij het regenwater apart wordt afgevoerd. Ook zijn de straten wat breder gemaakt zodat aan beide zijden geparkeerd kan worden. Voor de bouwvak plaatsen we nog nieuwe straatverlichting en in het najaar wordt er nog nieuw groen aangeplant. De Granenbuurt is hiermee klaar voor een duurzame toekomst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Terug