Nieuws en ontwikkelingen

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwsberichten en ontwikkelingen over de wijkvernieuwing in De Bouwen.

De Bouwen
U bent hier: Home / Nieuws en ontwikkelingen / Werkzaamheden in De Bouwen Print artikel

Werkzaamheden in De Bouwen

Dinsdag 09 mei 2017

Volgende week maandag (15 mei) starten de werkzaamheden voor de herinrichting van de Klaverweide, de Greide, het Paardepad, de Fabriekslaan, en 't Schar. Eerder bouwde WoonFriesland al nieuwe woningen aan een deel van het Paardepad, de Fabriekslaan en de Greide. Nu de woningen klaar zijn, gaat de gemeente aan de slag in de openbare ruimte in het gebied. De gemeente maakte samen met een bewonerswerkgroep een ontwerp voor het gebied.

 

Wat gaat er gebeuren?

Voldoende ruimte voor parkeren én ruimte voor groen waren belangrijke onderwerpen bij het maken van een ontwerp voor de herinrichting van het Paardepad, de Fabriekslaan en het Schar. De inrichting van het Paardepad en de Fabriekslaan vanaf de Burefen zetten we door in het tweede gedeelte van deze straten (vanaf de Greide). Om meer ruimte te maken voor het parkeren worden beide straten breder. In het Paardepad kan na de herinrichting aan beide zijden geparkeerd worden. In de Fabriekslaan blijft men aan de zuidzijde parkeren op straat. De parkeervakken in de Fabriekslaan worden met een andere kleur bestrating aangegeven waardoor de beschikbare ruimte optimaal gebruikt kan worden. In Het Schar wordt het haaks parkeren uitgebreid. De huidige bomen ter plaatse van Het Schar 37 – 29 blijven staan om het groen in het straatbeeld te houden

Naast de herinrichting van de straten, gaat de gemeente ook het riool vervangen. De straten krijgen een gescheiden rioolstelsel waardoor we het regenwater apart van het vuilwater kunnen afvoeren. Daarnaast wordt de openbare verlichting vervangen en krijgen de straten nieuwe bomen.

 

Planning

De uitvoering van de werkzaamheden wordt in 6 fasen uitgevoerd. Alle werkzaamheden zijn in november 2017 afgerond. Maandag 15 mei starten de werkzaamheden. De aannemer begint aan de Klaverweide bij de school en werkt vanaf dit punt richting de Burefen. Deze werkzaamheden nemen naar verwachting ongeveer 9 werkweken in beslag.

 

Download hier het ontwerp
Download hier de planning en fasering van het werk


Terug