Nieuws en ontwikkelingen

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwsberichten en ontwikkelingen over de wijkvernieuwing in De Bouwen.

De Bouwen
U bent hier: Home / Nieuws en ontwikkelingen / Ontwerp herinrichting Paardepad, Fabriekslaan, Schar Print artikel

Ontwerp herinrichting Paardepad, Fabriekslaan, Schar

Dinsdag 22 december 2015

Binnenkort start WoonFriesland met de nieuwbouw van woningen aan een deel van het Paardepad, de Fabriekslaan en de Greide. Als de woningen klaar zijn, gaat de gemeente het Paardepad, de Fabriekslaan en het Schar opnieuw inrichten. Samen met een bewonerswerkgroep is een ontwerp gemaakt. 

Bekijk het ontwerp hier. U kunt ook reageren op het ontwerp.

 

Ontwerp
Voldoende ruimte voor parkeren én ruimte voor groen waren belangrijke onderwerpen bij het maken van een ontwerp voor de herinrichting van het Paardepad, de Fabriekslaan en het Schar. De inrichting van het Paardepad en de Fabriekslaan vanaf de Burefen zetten we door in het tweede gedeelte van deze straten (vanaf de Greide). Om meer ruimte te maken voor het parkeren worden beide straten breder. In het Paardepad kan na de herinrichting aan beide zijden geparkeerd worden. In de Fabriekslaan blijft men aan de zuidzijde parkeren op straat. De parkeervakken in de Fabriekslaan worden met een andere kleur bestrating aangegeven waardoor de beschikbare ruimte optimaal gebruikt kan worden. In Het Schar wordt het haaks parkeren uitgebreid. De huidige bomen ter plaatse van Het Schar 37 – 29 blijven staan om het  groen in het straatbeeld te houden

 

Riolering en verlichting
Naast de herinrichting van de straten, gaat de gemeente ook het riool vervangen. De straten krijgen een gescheiden rioolstelsel waardoor we het regenwater apart van het vuilwater kunnen afvoeren. Daarnaast wordt de openbare verlichting vervangen en krijgen de straten nieuwe bomen.

 

Planning
Uitvoering staat gepland voor het derde kwartaal van 2016. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind 2016/begin 2017 afgerond.


Terug