Nieuws en ontwikkelingen

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwsberichten en ontwikkelingen over de wijkvernieuwing in De Bouwen.

De Bouwen
U bent hier: Home / Nieuws en ontwikkelingen / Wijkvernieuwing Granenbuurt Print artikel

Wijkvernieuwing Granenbuurt

Maandag 15 september 2014

Accolade vernieuwt de Granenbuurt. Eind 2014 starten de werkzaamheden aan de binnenkant van de woningen aan het Roggepad, Haverstuk en de Boekweitkamp. In 2015 is de buitenkant van de woningen en de nieuwbouw aan de beurt. Hiermee heeft het project flinke vertraging opgelopen. Dit komt door een ecologisch onderzoek. Er leven namelijk vleermuissoorten in de Granenbuurt en omgeving.

 

Hier moet Accolade rekening mee houden in de uitvoering van het werk.  De vleermuis is een beschermd dier in Nederland. Vleermuizen leven in bomen en in huizen. Daarom mag Accolade (nog) niets veranderen aan de buitenkanten van de woningen. Om de vleermuizen een alternatief plek te bieden, plaatst Accolade voor het eind van de zomer speciale vleermuiskasten.

 

Voorlopige planning
De sloop van de woningen aan het Blauwgras en de Bouwakker zijn hierdoor uitgesteld naar de zomer 2015. De werkzaamheden aan de buitenkant van de woningen van het Roggepad, Haverstuk en de Boekweitkamp moeten wachten tot na de zomervakantie 2015. Wel kan al worden gestart met de werkzaamheden aan de binnenkant. De planning is dat dit einde van dit jaar start.

 

Lees hierover meer in de nieuwsbrief over de wijkvernieuwing Granenbuurt.

Nieuwsbrief Accolade Granenbuurt – 1 (augustus 2014). PDF


Terug