Nieuws en ontwikkelingen

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwsberichten en ontwikkelingen over de wijkvernieuwing in De Bouwen.

De Bouwen
U bent hier: Home / Nieuws en ontwikkelingen / Hoge opkomst energiebesparing koopwoning Print artikel

Hoge opkomst energiebesparing koopwoning

Dinsdag 04 februari 2014

Donderdag 23 januari jl. organiseerde de gemeente en wijkraad De Bouwen een bijeenkomst over het project 'Duurzaam Smallingerland'. Met dit project wil de gemeente woningbezitters helpen bij het energiezuinig maken van hun woning. Zo'n veertig wijkbewoners kwamen naar  het MFA.

Na het welkom door de plaatsvervangend voorzitter van de wijkraad, Peter van Dijk gaf wethouder Egbert Berenst een toelichting op het project. De energieadviseurs van ENN vertelden over de aanpak. Woningen van deelnemers worden gescand, er worden thermofoto's gemaakt en van elk huis wordt het huidige energielabel vastgesteld. Daarna wordt het verbeteradvies voor de woning met de bewoners besproken. Als de woning energiezuinig is gemaakt, wordt het nieuwe energielabel bepaald. Door gezamenlijke inkoop bij bedrijven krijgen deelnemers een collectieve korting aangeboden. Bij de gemeente kan een duurzaamheidslening worden aangevraagd om geld te lenen voor de gewenste energiebesparende investeringen in de woning. Daarna was er gelegenheid tot het stellen van vragen. Voor de aanwezigen lag informatiemateriaal klaar om alles thuis nog eens rustig door te lezen.


Heeft u als woningbezitter ook belangstelling voor een energiezuinig huis?
Het is nog mogelijk om u aan te melden voor het project. Hiervoor kunt u een mail sturen met uw contactgegevens naar gemeente@smallingerland.nl met als onderwerp 'Duurzaam Smallingerland'. Meer informatie en folders zijn te vinden op de website www.smallingerland.nl/energiebesparing-in-koopwoningen en www.smallingerland.nl/duurzaamheidslening. U kunt de folders ook afhalen bij de balie op het gemeentehuis.

 

bord

 

volle zaal
Foto's gemaakt door heer Iwema
 


Terug