Nieuws en ontwikkelingen

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwsberichten en ontwikkelingen over de wijkvernieuwing in De Bouwen.

De Bouwen
U bent hier: Home / Nieuws en ontwikkelingen / Eilandje in De Bouwen aangelegd Print artikel

Eilandje in De Bouwen aangelegd

Donderdag 25 april 2013

Het eilandje in de oostelijke bergingsvijver bij de flats aan de M.L.K. Singel is vandaag aangelegd. Vorige week werd er ook al een poging gedaan, maar toen had de aannemer per ongeluk een verkeerd deel weg gegraven. Het gevolg was geen eilandje, maar een korte landtong. Dat is nu hersteld.

Het eilandje biedt een beschermde plek aan o.a. vogels en eenden. Het beheer en onderhoud van een eilandje is lastig omdat het omgeven is door water. Daarom komen er geen struiken op het eilandje, maar grassen, wilde planten en bloemen.

 

In De Bouwen komt ook nog een houten visvlonder in de vijver langs het Blauwgras op de hoek met de Burefen. De vlonder krijgt een afmeting van circa 2 meter breed en 10 meter lang. Ook  Het idee voor de visvlonder en een eilandje komt van bewoners van de wijk en de wijkraad.
In de plannen voor wateras en bergingsvijvers in De Bouwen was oorspronkelijk een
houten brug/vlonder opgenomen over de meest oostelijke bergingsvijver. Omdat uit de wijk
steeds meer geluiden kwamen om deze brug/vlonder niet aan te leggen, is besloten om begin 2012 een enquête te houden onder de inwoners van De Bouwen. Het merendeel van de mensen die reageerden was destijds tegen de aanleg van de brug/vlonder in de bergingsvijvers. Aan bewoners en de wijkraad is toen gevraagd hoe het budget dat al gereserveerd was voor de aanleg van de brug/vlonder anders ingezet zou kunnen worden.

 

Meneer en mevrouw De Ruiter, wonende aan de John F. Kennedylaan stuurden een fotoreportage van het eilandje in wording:

De kraan komt er aan

 

De kraan is aan het werk

 

Het eilandje is gereed!


Terug