Nieuws en ontwikkelingen

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwsberichten en ontwikkelingen over de wijkvernieuwing in De Bouwen.

De Bouwen
U bent hier: Home / Nieuws en ontwikkelingen / MFA feestelijk geopend Print artikel

MFA feestelijk geopend

Donderdag 08 november 2012

Wat een feest!! Muziek, ballonnen, een heuse limousine met opgedofte wethouders, cadeautjes, een spectaculaire acrogym act door meiden van Adonis, en nog veel meer!

De nieuwe MFA aan de Klaverweide werd op woensdag 31 oktober feestelijk geopend.

 

Wethouders Marjan van der Aart en Nieske Ketelaar kwamen als echte sterren uit de limousine

Ballonnenfeest
Na de optocht van hun oude school naar de nieuwe laten leerlingen van de Spreng ballonnen op

Drie meiden van Acrogym Vereniging Adonis brachten de sleutel van het nieuwe gebouw met een spectaculaire acrogym opvoering.

  

 

Open Huis
Een drukte van belang tijdens de Open Huis in MFA De Bouwen. Wijkbewoners en andere belangstellenden konden van 14-17 uur een kijkje nemen in het splinternieuwe gebouw. Kinderen van basisschool De Spreng verkochten hun oude spulletjes tijdens een rommelmarkt, er was een ballonnenclown, popcorn, men kon bloemschikken en de wijkraad organiseerde een appeltaartenbakwedstrijd.

 

Rommelmarkt
Volop keus voor de sneupers uit de wijk tijdens de rommelmarkt
 

Sportbedrijf Smallingerland organiseerde leuke activiteiten in de gymzaal voor de kinderen en Sipke Wiersma van Centre Squash was aanwezig met Game2Move, een groepsles waarbij je kunt gamen en dansen tegelijk.

Game2Move

Buiten werd in de voetbalkooi een straatvoetbalclinic gegeven door Pelota: twee professionele straatvoetballers showden kun kunsten, acties en trucs aan de enthousiaste jongens uit de wijk.

voetbalclinic

 

voetbalclinic_Qcode

Op het hek kunnen jongeren met hun telefoon de Qcode scannen: ze komen op een site waar allerlei oefeningen getoond worden 

 

 Bloemschikken
Uiterste concentratie tijdens het bloemschikken in de vergaderruimte

 

Appeltaartenbakwedstrijd
De professionele jury olv wethouder Ketelaar beoordeelt de ingeleverde appeltaarten  

Wie bakte de lekkerste?
Wie is de beste appeltaartenbakker van De Bouwen? 
  

Beweegtuin officieel geopend

Na een spectaculaire opening van de nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) De Bouwen op de ochtend, werd 's middags om 16.00 uur de beweegtuin aan de Klaverweide officieel geopend. Onder toeziend oog van vele bezoekers knipte wethouder Egbert Berenst een lint door met muzikale begeleiding van een gelegenheidsorkest.  

Bweegtuin
Wethouder Egbert Berenst houdt een toespraak voordat hij de beweegtuin officieel opent

 

Wethouder knipt lint

Wethouder Egbert Berenst knipt lint door en opent hiermee officieel de beweegtuin

 

Beweegtuin


Beweegtuin
Els Verschure van Fysiotherapie De Oppers vertelt over de beweegtuin, de praktijk gaat er met haar klanten gebruik van maken.

De beweegtuin is een bijzondere plek, waar jong en oud lekker in de buitenlucht kunnen bewegen. Op de toestellen staan oefeningen aangegeven. Ook fysiotherapie De Oppers, Sportbedrijf, ZuidOost Zorg en MOS gaan gebruik maken

van de beweegtuin.

Beweegtuin

Een van de medewerksters van Sportbedrijf geeft uitleg bij de toestellen. Op de toestellen staan bordjes met beschrijvingen van de oefeningen  

 

Iris Kroes onthult

Verrassing voor de muzikanten was dat zangeres Iris Kroes het nieuwe kunstwerk aan de achtergevel van het gebouw kwam onthullen.


Gebruikers MFA
De nieuwe MFA is in de eerste plaats een school. Christelijke basisschool De Spreng heeft hier een gloednieuw onderkomen. Verder is er in de MFA een buurttrefpunt, een peuterspeelzaal en een sporthal. De sporthal wordt ook gebruikt door muziekverenigingen Concordia, Smalena en de Drachtster Harmonie.


De beweegtuin, de speeltuin en de voetbalkooi zijn onderdeel van de gemeentelijke herinrichting van de Klaverweide.

 


Terug