Nieuws en ontwikkelingen

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwsberichten en ontwikkelingen over de wijkvernieuwing in De Bouwen.

De Bouwen
U bent hier: Home / Nieuws en ontwikkelingen / 31 okt.: Opening MFA en beweegtuin Print artikel

31 okt.: Opening MFA en beweegtuin

Dinsdag 23 oktober 2012

De nieuwe MFA in De Bouwen wordt op woensdag 31 oktober officieel geopend en dat kan natuurlijk niet zonder feestje!
's Ochtends is er een officieel moment voor de kinderen van christelijke basisschool De Spreng en de andere gebruikers van het gebouw. De MFA zal compleet in Hollywood stijl geopend worden door wethouders Marjan van der Aart en Nieske Ketelaar.

 

Open huis en diverse activiteiten
Van 14.00 tot 17.00 uur is er een Open Huis. U bent allemaal van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de nieuwe MFA. In en om het gebouw zijn diverse activiteiten zoals een rommelmarkt, een sneltekenaar, een popcornkraam, een ballonnenclown en sport- en spelactiviteiten door het Sportbedrijf.

Voetbalclinic
Om 14.00 uur is er een voetbalclinic voor de jeugd (alle leeftijden) in de voetbalkooi op de Klaverweide. De voetbalclinic wordt aangeboden door het bedrijf IJslander (die de voetbalkooi en de toestellen van de beweegtuin geleverd hebben). Er zijn die middag enkele professionele voetbalspelers (van de organisatie Pelota) aanwezig, die demonstraties geven, maar je ook trucs leren. Superleuk!

Appeltaartenbakwedstrijd
Om 15.00 uur organiseert de wijkraad een appeltaartenbakwedstrijd. U kunt om 15.00 uur uw zelfgemaakte appeltaart inleveren bij het buurttrefpunt (op de begane grond in de MFA). Er is een professionele jury aanwezig (o.a. wethouder Nieske Ketelaar), die de appeltaarten meteen gaan proeven en de lekkerste kiezen. Welke wijkbewoner gaat er met de titel van beste appeltaartenbakker van de wijk vandoor? (en natuurlijke een leuke prijs!). Wees maar in de buurt, want misschien mag u wel een stukje proeven!

 

Opening beweegtuin
Om 16.00 uur opent wethouder Egbert Berenst de beweegtuin voor ouderen aan de Klaverweide. Fysiotherapie de Oppers, Sportbedrijf Smallingerland, ZuidOostZorg en MOS zijn hierbij aanwezig en zullen de werking van de toestellen demonstreren. Daarbij is muzikale omlijsting door een gelegenheidsorkest.

 

Gebruikers MFA
De nieuwe MFA is in de eerste plaats een school. Christelijke basisschool De Spreng heeft hier een gloednieuw onderkomen. Verder is er in de MFA een buurttrefpunt, een peuterspeelzaal en een sporthal. De sporthal gaat ook gebruikt worden door muziekverenigingen Concordia, Smalena en de Drachtster Harmonie.

 

 


Terug