Nieuws en ontwikkelingen

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwsberichten en ontwikkelingen over de wijkvernieuwing in De Bouwen.

De Bouwen
U bent hier: Home / Nieuws en ontwikkelingen / Feestelijke presentatie “de Bouwen werkt aan een mooie toekomst” Print artikel

Feestelijke presentatie “de Bouwen werkt aan een mooie toekomst”

Vrijdag 14 september 2012

In de afgelopen maanden is er door bewoners en professionals gewerkt aan een Sociaal Plan voor de Bouwen, met allerlei voorstellen om de wijk ook in de toekomst gezellig te houden. Dit Sociaal Plan zal gepresenteerd worden in een feestelijke wijkbijeenkomst voor jong en oud op vrijdag 14 september van 16.00 tot 20.00 uur in het Buurttrefpunt de Bouwen (in het nieuwe MFA aan de Klaverweide). Deze manifestatie heeft de titel gekregen: Het was een leuke wijk, het is een leuke wijk en het blijft een leuke wijk!
In de wijk de Bouwen zijn er de afgelopen maanden verschillende huiskamergesprekken geweest om te achterhalen wat de bewoners van de Bouwen, naast de bestaande renovatie,  goed vinden gaan in hun wijk en wat volgens hun beter kan in de wijk. Deze huiskamergesprekken zijn tot stand gekomen door de samenwerking met een speciaal opgerichte werkgroep van wijkbewoners “de Bouwmeesters”, de wijkraad, gemeente Smallingerland en M.O.S.
 De uitkomsten van de huiskamergesprekken en aanbevelingen die hier uit zijn gekomen willen de Bouwmeesters graag aan de wijk presenteren.

Iedereen die in de Bouwen woont en geïnteresseerd is in de toekomstige plannen op sociaal gebied voor de wijk is uitgenodigd. Ook is er gelegenheid voor een eerste kennismaking met het Buurttrefpunt en alle activiteiten die in dit Buurttrefpunt georganiseerd zullen worden. Ideeën voor nieuwe activiteiten zijn ook van harte welkom.
De bijeenkomst wordt om 16.00 uur geopend door wethouder Nieske Ketelaar. Stadsdichter Sanne van Balen zal een speciaal voor de Bouwen gecreëerd gedicht voordragen en Concordia en de Harmonie hebben speciaal voor deze middag een gelegenheidsorkest samengesteld. Verder kunt u genieten van andere wijkmuzikanten. Wijkbewoners maken samen een wijkschilderij, verschillende wijkbewoners laten zien wat hun talenten zijn, voor de kinderen een kinderbingo en er is een tentoonstelling over de historie van de wijk. Uiteraard zijn er ook hapjes en drankjes.
Kortom: het wordt een grandioze wijkactiviteit die u als wijkbewoner niet mag missen!

 

PROGRAMMA

16.00 uur     opening door wethouder Nieske Ketelaar

16.15 uur     gedicht door stadsdichter Sanne van Balen

16.20 uur     optreden gelegenheidsorkest Concordia en de Harmonie

15.15 uur     dansplaten

17.00 uur     kinderbingo

doorlopend:  resultaten van de huiskamergesprekken, wat gaat goed in De Bouwen en wat kan beter? Diverse workshops en muziek van wijktalenten, wijkschilderij maken

 

Dus kom naar het Buurttrefpunt op 14 september van 16.00 tot 20.00 uur! Het is een doorlopend programma, iedereen kan op een zelfgekozen tijdstip binnenlopen.  


 


Terug