Nieuws en ontwikkelingen

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwsberichten en ontwikkelingen over de wijkvernieuwing in De Bouwen.

De Bouwen
U bent hier: Home / Nieuws en ontwikkelingen / Herinrichting Fabriekslaan, Paardepad en Hornleger bijna klaar Print artikel

Herinrichting Fabriekslaan, Paardepad en Hornleger bijna klaar

Donderdag 09 augustus 2012

Het aantal parkeerplaatsen in de straten Fabriekslaan en Paardepad is flink uitgebreid. Wat daarbij opvalt, is dat in het Paardepad de noordkant van de straat nu nog vrijwel niet voor parkeren wordt gebruikt. Dat komt waarschijnlijk door de vakantieperiode (er is minder parkeerdruk) en omdat mensen nog moeten wennen aan de nieuwe situatie. Ook al is er maar aan één kant van de straat een duidelijke parkeerzone, vanuit de herinrichting is het wel de bedoeling dat er in die straat aan beide zijden geparkeerd wordt. De breedte van de straat is daarop afgestemd. Door auto's aan beide zijden van de straat te parkeren, ontstaat een smaller straatbeeld, waardoor mensen langzamer rijden. Mocht het niet vanzelf gaan, dan zal de gemeente mensen hier nogmaals op attenderen.

 

Nog niet alles is helemaal klaar; een paar zaken wachten tot na de bouwvak. Zo konden we, in verband met natuurwetgeving, de hagen nog niet weghalen op de hoeken van de Fabriekslaan en het Paardepad met de Burefen. Dit doen we na de bouwvak, zodat ook die laatste stukjes verbreed kunnen worden. Aan het Hornleger gaan we na de bouwvak nog wat doen aan de bestrating. De straat kan dan weer open voor vrachtverkeer.
Met de aanleg van het groen (bomen en hagen) aan Fabriekslaan en Paardepad wachten we op het plantseizoen, komend najaar.

 

De riolering onder de kruispunten van Fabriekslaan, Paardepad en Hornleger met De Greide ligt vrij diep onder de grond.

Na vervanging en het weer dichtstraten zal er op deze kruispunten nog wel wat verzakking optreden. Komend najaar worden de kruispunten daarom opnieuw bestraat. Het kruispunt van het Hornleger en De Greide wordt vormgegeven als een 'punaise'. De bestrating wordt hier nu al wel 'bol' bestraat, maar de definitieve bestrating (waarbij de punaise dus beter opvalt) komt er pas dit najaar in. Tot die tijd wordt de oude bestrating eerst teruggelegd, die kan beter tegen de verzakkingen.

 

In het Paardepad mag aan beide kanten van de straat geparkeerd worden. Hierdoor ontstaat een smaller straatbeeld waardoor mensen langzamer rijden.


Terug