Nieuws en ontwikkelingen

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwsberichten en ontwikkelingen over de wijkvernieuwing in De Bouwen.

De Bouwen
U bent hier: Home / Nieuws en ontwikkelingen / Uitslag mini-enquête De Bouwen Print artikel

Uitslag mini-enquête De Bouwen

Woensdag 01 februari 2012

De gemeente heeft de afgelopen maand een mini-enquête gehouden onder inwoners van de wijk De Bouwen. In de enquête werd gevraagd naar de mening van inwoners van de wijk over de aanleg van een vlonder/brug over de meest oostelijke bergingsvijvers bij de Kennedyflats. De aanleg van een brug/vlonder maakte deel uit van de oorspronkelijke plannen voor de wateras en de bergingsvijvers. Echter, de laatste tijd kwamen er uit de wijk steeds meer geluiden, o.a. in de vorm van enquêtes die bewoners zelf hebben uitgevoerd en ingeleverd bij de gemeente, dat men de aanleg van zo'n brug/vlonder niet zag zitten. De mini-enquête werd uitgevoerd om een goed totaalbeeld te krijgen van de mening van bewoners.

 

Meer dan 100 inwoners van De Bouwen gaven hun mening. Meer dan de helft van de mensen die reageerden, zijn tegen de aanleg van een brug/vlonder over de bergingsvijver. De meest gehoorde reden om hiertegen te zijn, is de angst voor overlast van (hang)jongeren. De uitslag is duidelijk, de brug/vlonder wordt niet aangelegd. Wél wordt de omgeving van de bergingsvijvers door de gemeente opgeruimd en netjes gemaakt. Er ligt hier nu namelijk nog een bult zand.
De gemeente gaat samen met de wijkraad van De Bouwen bekijken hoe het geld dat gereserveerd is voor de aanleg van de brug/vlonder een andere bestemming kan krijgen. Uiteindelijk kan het college van B&W daar dan een beslissing over nemen.


Terug