Nieuws en ontwikkelingen

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwsberichten en ontwikkelingen over de wijkvernieuwing in De Bouwen.

De Bouwen
U bent hier: Home / Nieuws en ontwikkelingen / Wijkvernieuwing De Bouwen vordert Print artikel

Wijkvernieuwing De Bouwen vordert

Maandag 17 oktober 2011

De wijkvernieuwing De Bouwen wordt op steeds meer plekken zichtbaar. De woningen aan het Paardepad en de Fabriekslaan zijn gerenoveerd. Nog dit jaar start de gemeente met de aanpak van de openbare ruimte (straten, voetpaden, parkeerplekken) in dit deel van de wijk. Ook de appartementen aan de Vlasakkers, de voormalige locatie van garage Lammers, zijn bijna klaar. Verderop is het grondwerk voor de nieuwbouw van het multifunctionele centrum begonnen.

 

Maar ook andere projecten zijn volop in voorbereiding en worden binnen afzienbare tijd zichtbaar. Zo wordt voor de herinrichting van het groengebied aan de Klaverweide nu het bestek opgesteld. Het bestek is een omschrijving van de uit te voeren werkzaamheden waarin alle van toepassing zijnde administratieve, juridische en technische bepalingen, materialen en uitvoeringsvoorwaarden op een rijtje zijn gezet. Vanaf volgend voorjaar kan ook hier ook de schep de grond in.

 

Ook de sloop en nieuwbouw van de huurwoningen aan Klaverweide (nrs. 1 t/m 31 en Burefen (nrs. 27 t/m 55) worden voorbereid. Dit geldt ook voor het westelijke gebouw van Suderhiem aan De Warren. Momenteel lopen voor beide locaties de procedures voor de vergunningen om te kunnen slopen en bouwen. De verwachting is dat deze vergunningen eind 2011/begin 2012 verleend zullen worden.

 

Op dinsdag 1 november is er weer een inloopbijeenkomst over de wijkvernieuwing in de hal van het gemeentehuis. Bewoners uit de wijk krijgen hiervoor nog een uitnodiging.

 

De nieuwbouw op de plek van de vml. garage Lammers aan de Vlasakkers vordert gestaag.

 

Grondwerk voor de bouw van het MFC


Terug