Nieuws en ontwikkelingen

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwsberichten en ontwikkelingen over de wijkvernieuwing in De Bouwen.

De Bouwen
U bent hier: Home / Nieuws en ontwikkelingen / Sluiproute over Singel dicht Print artikel

Sluiproute over Singel dicht

Dinsdag 04 oktober 2011

De aanvullende verkeersmaatregelen in het kader van het project Raadhuisplein zijn in een overleg tussen de gemeente en vertegenwoordigers van de bewonersraad, de brandweer en de politie geëvalueerd. Uit de aanhoudende klachten over het sluipverkeer over de Singel wordt opgemaakt dat de maatregel om alleen bestemmingsverkeer toe te staan in de praktijk niet goed genoeg werkt.
Daarom hebben wij na overleg met betrokkenen besloten om gedurende de afsluiting van de Drift het doorgaande verkeer op de Singel feitelijk onmogelijk te maken. De Singel is daarom afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer ter hoogte van het Vallaatsterend. Het parkeerterrein van o.a. sportschool Ebert is nog wel bereikbaar vanaf de Kaden, maar doorgaand verkeer wordt dus gestremd.

De gemeente hoopt met deze maatregelen een einde te maken aan de overlast. Het is wel mogelijk dat in het kader van het herstraten van de Singel de ontsluiting via De Kaden weer tijdelijk opengesteld wordt, maar voor doorgaand verkeer zullen die aanstaande wegwerkzaamheden naar ons oordeel voldoende ontmoedigend zijn om niet voor deze sluiproute te kiezen.


Terug