Nieuws en ontwikkelingen

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwsberichten en ontwikkelingen over de wijkvernieuwing in De Bouwen.

De Bouwen
U bent hier: Home / Nieuws en ontwikkelingen / Verkeersmaatregelen overlast de Singel Print artikel

Verkeersmaatregelen overlast de Singel

Maandag 19 september 2011

Naar aanleiding van de aanhoudende klachten over het sluipverkeer over de Singel heeft er een evaluatie plaatsgevonden met gemeente, vertegenwoordigers van de bewonersraad, de brandweer en de politie. Opgemaakt is dat de maatregel om alleen bestemmingsverkeer toe te staan in de praktijk niet werkt. Het handhaven van dit verbod is enerzijds erg omslachtig en anderzijds niet permanent mogelijk. Daarom hebben wij na overleg met betrokkenen besloten om gedurende de afsluiting van de Drift het doorgaande verkeer op de Singel feitelijk onmogelijk te maken. Op korte termijn zal de Singel afgesloten worden voor doorgaand gemotoriseerd verkeer ter hoogte van het Vallaatsterend. Het parkeerterrein van o.a. sportschool Ebert is dan nog bereikbaar vanaf de Kaden, maar doorgaand verkeer wordt dus gestremd.

Wij hopen met deze maatregelen een einde te maken aan de overlast. Het is wel mogelijk dat in het kader van het herstraten van de Singel de ontsluiting via De Kaden weer tijdelijk opengesteld wordt, maar voor doorgaand verkeer zullen de wegwerkzaamheden naar ons oordeel voldoende ontmoedigend zijn om niet voor deze sluiproute te kiezen.

Naast de klachten over het doorgaande verkeer ontvingen wij ook enkele klachten over het parkeren in de wijk, waaruit wij opmaken dat nog niet voor iedereen voldoende duidelijk is wat de reikwijdte is van het parkeerregime. De regels voor het vergunninghoudersparkeren en dus ook het parkeerverbod voor niet-vergunninghouders gelden alleen gedurende de periode dat in het centrum en omliggende gebieden betaald moet worden voor parkeren, dus van maandag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 18.00 uur en op donderdag tot 21.00 uur. Mocht u tijdens die uren toch overlast ervaren dan kunt u via ons centrale nummer 0512-581234 contact opnemen met onze toezichthouders.

Omwonenden zijn per brief op de hoogte gesteld.

 


Terug