Nieuws en ontwikkelingen

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwsberichten en ontwikkelingen over de wijkvernieuwing in De Bouwen.

De Bouwen
U bent hier: Home / Nieuws en ontwikkelingen / Filmpje oplevering wateras & bergingsvijvers Print artikel

Filmpje oplevering wateras & bergingsvijvers

Maandag 18 juli 2011

 

De oplevering van de wateras en de bergingsvijvers zullen de meeste leerlingen van basisschool De Spreng niet snel vergeten! Op 8 juni jl. om 10.00 uur gaven gedeputeerde Hans Konst en wethouder Nieske Ketelaar het startschot voor het oplaten van zo'n 200 oranje en zwarte (de kleuren van de wijkvernieuwing!). De ballonnen van Rob de Wal (1e prijs, teruggevonden op het Duitse Waddeneiland Borkum) en Daryk Oppedijk (2e prijs, teruggevonden in Eemshaven) kwamen het verst. Zij kregen begin juli elk twee vrijkaartjes voor zwembad De Welle, uitgereikt door het Sportbedrijf.

 

Na het oplaten van de ballonnen was het tijd voor waterplezier. De hele ochtend waren er voor de leerlingen allerlei leuke waterspellen, georganiseerd door het Sportbedrijf. Uiteraard werd iedereen voorzien van wat lekkers.

 

De feestelijke oplevering was opnieuw een mijlpaal in de wijkvernieuwing. Na de oplevering van het Reidingpark vorig jaar is er opnieuw een groot deelproject afgerond. Maar we zijn er nog niet. Momenteel wordt er druk gewerkt aan de renovatie van de huizen aan het Paardepad en de Fabriekslaan en aan de nieuwbouw op de vml. locatie van garage Lammers. Na de zomervakantie wordt gestart met de nieuwbouw van het multifunctionele centrum De Bouwen aan de Klaverweide, waar o.a. basisschool De Spreng naar toe zal verhuizen. Daarna volgen nog enkele projecten.

 


Terug