Nieuws en ontwikkelingen

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwsberichten en ontwikkelingen over de wijkvernieuwing in De Bouwen.

De Bouwen
U bent hier: Home / Nieuws en ontwikkelingen / Zand voor de herinrichting van het speelveld Klaverweide Print artikel

Zand voor de herinrichting van het speelveld Klaverweide

Maandag 16 mei 2011

De gemeente bereidt op dit moment de herinrichting van het speelveld/groenveld aan de Klaverweide voor. Op de inloopbijeenkomst op 26 april is het ontwerp getoond. De komende tijd wordt het ontwerp technisch uitgewerkt. Medio volgend jaar start de uitvoering.

Binnenkort zal er alvast zand worden gebracht voor de uitvoering van het speelveld. Dit zand komt uit Boornbergum en kan gebruikt worden om het gazon schraler te maken. Tijdens de aanleg van dit speelveld zal het zand worden vermengd met de aanwezige grond. Hierdoor wordt de toplaag beter waterdoorlatend en zal het veld droger worden.

Omdat eerst de bouw van het MFC klaar moet zijn, wordt het speelveld naar verwachting ongeveer halverwege 2012 aangelegd. Het zand wordt daarom tot die tijd in 1 of 2 bulten van ca. 1,5 meter hoog op het gazon gelegd. Het zand is gekeurd en veilig. Er komen geen hekken om de zandbulten heen.
 
Waarom doen we dit nu al? Het zand is bij een project in Boornbergum over en bij het project speelveld Klaverweide is zand nodig. Zo wordt werk met werk gemaakt en geld bespaard.


Terug