Nieuws en ontwikkelingen

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwsberichten en ontwikkelingen over de wijkvernieuwing in De Bouwen.

De Bouwen
U bent hier: Home / Nieuws en ontwikkelingen / Wateras bijna klaar! Print artikel

Wateras bijna klaar!

Dinsdag 19 oktober 2010

De afgelopen tijd is er hard gewerkt aan de wateras langs de Burefen, maar nu is het einde in zicht. De aannemer verwacht over twee weken al het graafwerk afgerond te hebben. Ook alle bestrating ligt tegen die tijd weer op zijn plek liggen. Het grote werk is dan afgerond.

 

Wat nog rest is een aantal kleinere klussen. Die hebben vooral te maken met de 'aankleding' van de omgeving. In november van dit jaar komen de bomen langs de wateras. In het voorjaar van 2011 volgen de waterplanten en de bankjes. Ook worden er nog gemalen op een aantal plekken geplaatst. De gemalen zijn bedoeld om het verschil in waterpeil op verschillende plekken van de wateras te reguleren. De aanleg van het bruggetje over de bergingsvijver is nog onzeker. Pas aan het eind van het project weten we of er geld beschikbaar is om het bruggetje ook daadwerkelijk aan te kunnen leggen. Over een aantal weken hebben we hier meer duidelijkheid over en laten we u dit weten.


De volledige afronding van de wateras (voorjaar 2011) laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. We zijn bezig om een leuke activiteit te organiseren. Houd de berichtgeving hierover dus in de gaten!

 


Terug