Nieuws en ontwikkelingen

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwsberichten en ontwikkelingen over de wijkvernieuwing in De Bouwen.

De Bouwen
U bent hier: Home / Nieuws en ontwikkelingen / Bouwen aan wateras en bergingsvijvers Print artikel

Bouwen aan wateras en bergingsvijvers

Donderdag 08 oktober 2009

Volgende week beginnen de graafwerkzaamheden voor de aanleg van de wateras en de bergingsvijvers in de Drachtster wijk De Bouwen.

Het werk begint bij de flats aan de John F. Kennedylaan. Deze week zijn daar al voorbereidende werkzaamheden verricht. Zo is de beplanting verwijderd en zijn leidingen verlegd. Volgende week begint aannemer Jansma uit Drachten met het daadwerkelijk uitgraven van bergingsvijvers. Als het werk daar afgerond is, zal het werk zich verplaatsen naar andere delen van de wijk.


De wateras wordt een langgerekte waterpartij die de wijk van noord naar zuid zal doorkruisen. Het water zal vanaf het Reidingpark over de Burefen lopen en via het bestaande water bij de begraafplaats en de bestaande watergangen bij De Warren uitmonden in de bergingsvijvers aan de Doctor Martin Luther Kingsingel.

De wateras en bergingsvijvers dienen ten eerste als waterberging, zodat de wateroverlast in de wijk afneemt. Doordat de verschillende waterpartijen op elkaar aangesloten worden, ontstaat er bovendien meer doorstroming in het water, waardoor de waterkwaliteit verbetert. Verder krijgt het water ook een recreatieve functie. Er komen bankjes bij het water te staan, u kunt straks langs de wateras wandelen en de omgeving van de bergingsvijvers wordt als een parkachtige omgeving ingericht.

 


Terug