Nieuws en ontwikkelingen

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwsberichten en ontwikkelingen over de wijkvernieuwing in De Bouwen.

De Bouwen
U bent hier: Home / Nieuws en ontwikkelingen / Herinrichting Reidingpark van start Print artikel

Herinrichting Reidingpark van start

Dinsdag 18 augustus 2009

Grontmij b.v. uit Drachten is de aannemer die het werk gaat uitvoeren. Deze week al starten de uitzetwerkzaamheden en vanaf volgende week beginnen de opruimwerkzaamheden zoals het weghalen van de bankjes en paden. Voor de veiligheid zal het park vanaf volgende week een tijd voor het publiek afgesloten zijn. Er zullen bouwhekken worden geplaatst. Afhankelijk van de werkzaamheden zal dit tot begin december duren. Voor het graven van de nieuwe grachten en het aanbrengen van nieuwe walbeschoeiing zal tijdelijk het water op een aantal plekken worden verlaagd. Om dit mogelijk te maken plaatst de aannemer schotten in het water.

Tijdens de herinrichting van het Reidingpark zullen, volgens plan, ook de 2 hofjes van Het Heem en De Kamp worden verbonden met de berm van de Groene Zoom. De straat wordt waar nodig vervangen door gras, het voetpad zal blijven.
Op 25 augustus zal de vormgever van het park, Wim Poppinga van Buro Poppinga het voorlopige ontwerp van de berg laten zien aan de werkgroep Reidingpark. Hoe de berg er definitief uit komt te zien, volgt later. Naar verwachting is de herinrichting eind dit jaar klaar.  Voor meer informatie of vragen over de herinrichting van het Reidingpark of de wijkvernieuwing in De Bouwen kijkt u op www.debouwen.nl of belt u met de gemeente: 0512-581234.


Terug