Nieuws en ontwikkelingen

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwsberichten en ontwikkelingen over de wijkvernieuwing in De Bouwen.

De Bouwen
U bent hier: Home / Nieuws en ontwikkelingen / Geslaagde nieuwjaarsreceptie De Bouwen Print artikel

Geslaagde nieuwjaarsreceptie De Bouwen

Vrijdag 16 januari 2009

Woensdag 14 januari 2009 was de nieuwjaarsbijeenkomst voor de bewoners van de wijk De Bouwen. De bijeenkomst begon om 19.00 uur. In de grote zaal van verzorgingstehuis Rispinge was het al snel een gezellige drukte. Ongeveer 250 bewoners uit de wijk zochten elkaar op voor een praatje, hapje en drankje. Het feestje werd compleet met muziek van de Drachtster harmonie en een optreden van een dansgroep onder leiding van straathoekwerker Frank Koster.

Verder was er een toespraak van de voorzitter van de wijkraad Henk Gomis. Wethouder Nieske Ketelaar richtte vervolgens ook nog het woord tot de bezoekers.  Ondertekening convenant multifunctionele ruimte
Tijdens de receptie was ook ruimte voor een officieel moment. Wethouders Ketelaar en Veenstra tekenden samen met afgevaardigden van zeven andere partijen een convenant voor de nieuwe multifunctionele ruimte waarin o.a. basisschool De Spreng gehuisvest zal worden. In het convenant leggen alle partijen (gemeente Smallingerland, PCBO Smallingerland, MOS, Sportbedrijf, Stichting Repetitiegebouw Gezamenlijke Drachtster Muziekverenigingen en de drie in deze stichting samenwerkende muziekverenigingen Concordia, Smalena en de Drachtster Harmonie) vast dat zij met elkaar samen willen werken in het onderzoek om te komen tot deze gemeenschappelijke voorziening.

Op een groot doek met daarop een afbeelding van de huidige school, alle leerlingen en leerkrachten zetten de partijen hun handtekening. Dit doek werd aangeboden aan Ulbe Pranger van De Spreng. Hij beloofde dat het doek een mooi plekje zal krijgen. Eerst in de oude school en daarna in de nieuwe.


Terug