Nieuws en ontwikkelingen

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwsberichten en ontwikkelingen over de wijkvernieuwing in De Bouwen.

De Bouwen
U bent hier: Home / Nieuws en ontwikkelingen / Eerste bewonersavond voor bewoners en omwonenden Klaverweide Noord Print artikel

Eerste bewonersavond voor bewoners en omwonenden Klaverweide Noord

Vrijdag 12 december 2008

Maandag 8 december heeft WoonFriesland de eerste bewonersavond georganiseerd voor de bewoners en omwonenden van het plangebied Klaverweide Noord Fase 1. Een groot aantal bewoners van de Klaverweide, Burefen, Paardepad en de Fabriekslaan bezochten deze bewonersavond.
De avond was de eerste van meerdere bewonersavonden en was bedoeld om de bewoners te informeren over de plannen van WoonFriesland en de gemeente. Maar het belangrijkste doel was dat WoonFriesland hoorde wat de bewoners vinden: wat vinden ze van hun huizen, wat moet er veranderen en wat moet er niet veranderen? Veel mensen hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt om hun mening te geven. De opmerkingen en suggesties worden door WoonFriesland meegenomen en in de komende maanden verwerkt in een conceptplan. Dit conceptplan wordt vervolgens weer besproken met de bewoners.


Herstructureringsprotocol en sociaal pakket
WoonFriesland heeft met de Bewonersraad Friesland afspraken gemaakt over de herstructurering in het herstructureringsprotocol. De Bewonersraad Friesland was ook op deze avond aanwezig en heeft een toelichting gegeven op het herstructureringsprotocol en het sociaal pakket wat van toepassing is bij de herstructurering in de wijk. In het herstructureringsprotocol en in het sociaal pakket zijn de spelregels vastgelegd om de renovatie of sloop van de woningen en het proces daaromheen zo soepel mogelijk te laten verlopen, daarbij rekening houdend met individuele situaties van de bewoners.

Hoe nu verder:
De plannenmakers gaan nu aan de slag met de plannen voor dit eerste plangebied. Hierbij worden de opmerkingen van de bewoners meegenomen. In maart/april zal er een volgende bewonersavond worden georganiseerd waar de resultaten bekend worden gemaakt. De bewoners hebben dan de mogelijkheid hier weer op te reageren. Alle opmerkingen worden meegenomen en verwerkt in de plannen en dan volgt er nog een bijeenkomst. Als het definitieve plan er is, zullen alle bewoners in het plangebied worden benaderd voor een individueel gesprek met een medewerker van WoonFriesland.

Kortom, de eerste stappen zijn gezet en WoonFriesland kan nu druk aan de slag!

 


Terug