Nieuws en ontwikkelingen

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwsberichten en ontwikkelingen over de wijkvernieuwing in De Bouwen.

De Bouwen
U bent hier: Home / Nieuws en ontwikkelingen / Baggeren in De Bouwen Print artikel

Baggeren in De Bouwen

Woensdag 05 november 2008

In deze tijd van het jaar worden er op diverse plekken in de gemeente baggerwerkzaamheden uitgevoerd. Baggeren is het herstellen van de gewenste waterdiepte door bagger uit sloten en vijvers te verwijderen.

Vanaf deze week in De Bouwen
Vanaf deze week wordt er gebaggerd in De Bouwen. De aannemer gaat aan de slag in de hoofdwatergang langs Het Blauwgras en de Burefen. Ook een aantal kleine ontwateringslootjes worden aangepakt. Langs De Warren wordt een stuk watergang over een lengte van 100 m circa 2,5 m verbreed zodat het beter aansluit op de hoofdwatergang.

De gemeente laat eens per tien tot vijftien jaar baggerwerkzaamheden uitvoeren. Deze baggerwerken in De Bouwen staan los van de herstructureringswerkzaamheden in de wijk. Wel is het zo dat na het baggeren de waterkwaliteit in de bestaande waterstructuren verbetert. Dit heeft ook een positief effect op de waterkwaliteit in de aan te leggen centrale wateras in De Bouwen. Met de aanleg van deze wateras wordt gestart in 2009. Bewoners van de wijk krijgen hier tegen die tijd meer informatie over.


Terug