Nieuws en ontwikkelingen

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwsberichten en ontwikkelingen over de wijkvernieuwing in De Bouwen.

De Bouwen
U bent hier: Home / Nieuws en ontwikkelingen / Vleermuizen in Reidingpark Print artikel

Vleermuizen in Reidingpark

Dinsdag 14 oktober 2008

In de afgelopen periode is in het kader van de herinrichting van het Reidingpark een ecologisch onderzoek uitgevoerd. Hieruit blijkt dat er in een aantal bomen vleermuizen nestelen. Deze nesten zijn beschermd.

Binnenkort starten we met het groot onderhoud van het park en hiervoor moeten diverse bomen gesnoeid en gekapt worden. Welke bomen we gaan kappen als gevolg van deze dunning wordt in het Reidingpark ter plekke samen met een ecoloog bekeken. Als blijkt dat er vleermuizen in de desbetreffende boom zitten, laten we deze staan en wordt een naastgelegen andere boom gekapt. Helaas is dit niet in alle gevallen mogelijk, er zijn namelijk een aantal bomen met vleermuizennesten, die omwille van het nieuwe ontwerp moeten verdwijnen. Hiervoor wordt een ontheffing aangevraagd. Dat duurt vier maanden.
Over enkele weken publiceren we de kapvergunning in Breeduit. Komende winter wordt er dan gekapt en gesnoeid. Door dit groot onderhoud kunnen gezonde bomen zich beter ontwikkelen, zodat het bosachtige karakter van het Reidingpark ook in de toekomst blijft bestaan. Om deze reden gaan we ook nieuwe bomen planten. Voor de bomen waarvoor we een ontheffing nodig hebben, volgt de kapvergunning en dus ook het kappen zelf, komend voorjaar. De kap- en snoeiwerkzaamheden moeten voor 15 maart klaar zijn, omdat dan het broedseizoen voor de vogels begint. De rest van de uitvoering start na de bestemmingsplanprocedure, die naar verwachting eind mei 2009 afloopt. Dan wordt het werk aanbesteed aan een aannemer. De verwachting is dat de eigenlijke herinrichting rondom de bouwvak 2009 begint.


Terug