Nieuws en ontwikkelingen

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwsberichten en ontwikkelingen over de wijkvernieuwing in De Bouwen.

De Bouwen
U bent hier: Home / Nieuws en ontwikkelingen / Reidingpark: plannen aangepast Print artikel

Reidingpark: plannen aangepast

Dinsdag 14 oktober 2008

De plannen voor de herinrichting van het Reidingspark zijn in juni dit jaar aan alle bewoners voorgelegd. Dat heeft geleid tot twee aanpassingen. In de eerste plaats bleek dat veel bewoners rondom De Groene Zoom zich, terecht, zorgen maakten over de bereikbaarheid van hun garages en achterpaden. Daarom blijft in het aangepaste plan de straat naast de woningen gewoon bestaan. In het aangepaste ontwerp is dit omgedraaid. De Groene Zoom wordt nu ter hoogte van de hofjes, de grasvelden, opgeheven in ingericht als groen. Zo worden de hofjes nog sterker verbonden met het Reidingpark. De straat naast de woningen blijft gewoon bestaan. Zo blijven de garages en achterpaden goed bereikbaar.

Een tweede wijziging betreft de brug vanuit het Reidingpark naar de Groene Zoom. Er moest worden voorkomen dat hier, net als in het verleden, snelle (brom)fietsers langs gaan racen. Daarom gaan we proberen twee bruggen te ontwerpen, waar fietsers en brommers niet snel over heen kunnen rijden, maar die wel goede toegankelijk zijn voor kinderwagens en rollators. Dit is echter geen eenvoudige opgave.


Plannen ter inzage
De gemeente heeft voor het Reidingpark en het noordelijke deel van de centrale wateras een voorontwerp bestemmingsplan gemaakt. Dat ligt vanaf 17 oktober tot 13 november 2008 ter inzage. U kunt hierop schriftelijk en mondeling reageren. Voor het zuidelijke deel van de wateras voldoet het huidige bestemmingsplan.


Klik hier voor de aangepaste presentatieposter van het Reidingpark.


Terug