Nieuws en ontwikkelingen

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwsberichten en ontwikkelingen over de wijkvernieuwing in De Bouwen.

De Bouwen
U bent hier: Home / Nieuws en ontwikkelingen / Multifunctionele ruimte in De Bouwen Print artikel

Multifunctionele ruimte in De Bouwen

Woensdag 07 mei 2008

In de wijk De Bouwen staat veel te gebeuren. Er worden nieuwe woningen gebouwd, bestaande woningen worden verbeterd en daarnaast is er ook aandacht voor verbetering van de sociale infrastructuur. In dat kader heeft de gemeente besloten dat er een nieuwe, multifunctionele accommodatie wordt gebouwd in de wijk. Dit gebouw dient ter vervanging van de bestaande school De Spreng en het verouderde gebouw De Zonnestraal. 


De ruimte wordt multifunctioneel, wat houdt dat precies is?
In de nieuwe accommodatie is ruimte voor negen klaslokalen voor basisschool De Spreng. Daarbij wordt ook een gymzaal in het gebouw geïntegreerd. Dit is ter vervanging van het gymlokaal aan de Vlasakkers.
Verder liggen er plannen om in het nieuwe gebouw een plek in te ruimen voor een wijksteunpunt van de MOS en drie muziekverenigingen. De muziekverenigingen kunnen na schooltijd gebruik maken van de gymzaal. Daarom wordt deze ruimte ook voor dat extra doel geschikt gemaakt.

Over de precieze invulling en gebruik van de ruimtes moet nog gesproken worden met alle betrokken partijen. De planning is om juni te starten met het voorbereidingsproces voor de bouw.


Terug