Nieuws en ontwikkelingen

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwsberichten en ontwikkelingen over de wijkvernieuwing in De Bouwen.

De Bouwen
U bent hier: Home / Nieuws en ontwikkelingen / Veiligheid in De Bouwen Print artikel

Veiligheid in De Bouwen

Dinsdag 29 april 2008

Op dit moment wordt hard gewerkt aan voorbereidingen voor de herstructurering in De Bouwen. Mensen in de wijk willen graag extra aandacht voor de veiligheid in de wijk tijdens die werkzaamheden, om te voorkomen dat er allerhande overlast ontstaat. De gemeente heeft nu met leden van de wijkraad afgesproken dat er op een aantal punten extra toezicht zal zijn. 

Uit politiecijfers en de wijkatlas blijkt dat de Bouwen een relatief veilige wijk is. Toch is er tijdens zo'n herstructureringsproces bijzondere aandacht gewenst, vindt ook de gemeente. Daarom zal er de komende tijd bijvoorbeeld extra gelet worden op overlast door de jeugd. Er is toezicht in het Reidingpark, rond de basisschool en op plekken zoals bij de tunnel aan het Zuiderend. Voor het melden van overlast kunt u terecht op het algemene telefoonnummer van de politie.

Bewoners van de wijk De Bouwen hebben tijdens de inloopavonden voor de wijkvisie ook melding gemaakt van honden die niet aangelijnd zijn en over hondenpoep in de wijk. Deze meldingen zijn meegenomen in het totale toezicht op de opruimplicht.


Terug